Julglitter med Öresunds Unga Symfoniker

17 december 2023, 16:00 - 17:30

17 dec
Julglitter med Öresunds Unga Symfoniker

Julglitter och Allsång!

Öresunds Unga Symfoniker och 100 sångare från Helsingborgs kulturskola bjuder in till en varm och mysig familjekonsert med härlig julmusik. Det blir bland annat ett besök i tomtens verkstad tillsammans med orkester och kör. Mycket julstämning, lite spänning samt tjuvkik i våra musikaliska julklappar utlovas! Givetvis ges det också möjlighet för den som vill, att sjunga med i julens traditionella sånger ackompanjerade av Öresunds Unga Symfoniker.

Öresunds Unga Symfoniker
Öresunds Unga Symfoniker är en högskoleförberedande orkester för målmedvetna, unga musiker som drivs av Malmö Nya Musikkonservatorium. ÖrUS hade sin debutkonsert i augusti 2020 och det är med stor glädje som orkestern nu ger sin första julkonsert på Helsingborgs konserthus. ÖrUS består i nuläget av ca 40 musiker från hela Öresundsregionen som repeterar kontinuerligt varje vecka under ledning av internationellt verksamma dirigenter med olika konsertprojekt som mål. Orkestern har under sin
korta, verksamma tid hunnit med ett flertal produktioner som symfonikonserter, barnkonserter, musikalkonserter samt jul- och sommarkonserter.

Om dirigent Davis Sarosi
David föddes i Sverige, av ungerska föräldrar. Först studerade han piano på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Under tiden var han dirigent för Malmö Sinfonietta, Lunds Nya Kammarorkester, samt Husets Kör.

Efter pianostudierna studerade han dirigering på Lisztakademin i Budapest, Ungern. Där hade han förmånen att få jobba med orkestrar som MÁV Symfoniorkester, Ungerska Radioorkestern, Miskolc Symfoniorkester, Györ Filharmoniska Orkester, Dohnányi Symfoniorkester, samt Duna Symfoniorkester. Sedan 2022 dirigerar David Öresunds Unga Symfoniker.

Om konferencier Rigmor Grönwall
Rigmor är utbildad vid Malmö Musikal Akademi med sångpedagoger som Jack Abrahams, Karin Mang Habashi och Monica Tyllgren. Många år som frilansande musikalartist har inneburit anställningar på Malmö Opera, Nöjesteatern i Malmö och Göta Lejon i Stockholm i uppsättningar som ”Nine”, ”Kasper Hauser”, ”Annie”, ”Cats”,
”Grease” och ”Highschool Musical”. Rigmor har inte bara agerat på scen utan även arbetat som producent, manusförfattare, scenograf och illustratör. Den kreativa ådran får sitt lystmäte genom att skapa fantasifulla scenbilder, vetenskapliga barnshower, temautställningar och till o med en egen barnbok!

Medverkande
Öresunds Unga Symfoniker
Sångare från Helsingborgs kulturskola
David Sarosi, dirigent
Carla Nilsson och Maeve Spangfort, sångsolister
Konferencier Rigmor Grönwall

Mat och dryck
Slipp köer och förbeställ mat och dryck att avnjuta före konserten och i pausen. Beställningen måste göras senast klockan 12.00 vardagen innan. Du kan även beställa på plats i Markelius Bar och Café, med reservation för slutförsäljning. Vi öppnar 1,5 timme innan konserten börjar. Förbeställ här

Övrig information

Rullstolsplats bokas på telefonnummer
042-10 42 80.

Julglitter med Öresunds Unga Symfoniker

 • 17 december 2023, 16:00 - 17:30
 • Längd: 2 timmar

Prisintervall

 • Minimipris för sittande: 150 kr
 • Maximipris för sittande: 250 kr

Biljettyper

Barn 7-15 år

 • Sittande
 • Minimipris:: 150 kr
 • Maximipris:: 150 kr

Ungdom/Student/Pensionär

 • Sittande
 • Minimipris:: 225 kr
 • Maximipris:: 225 kr

Ordinarie

 • Sittande
 • Minimipris:: 250 kr
 • Maximipris:: 250 kr

Plats

Helsingborgs Konserthus
Roskildegatan 1
25221 Helsingborg

Visa på karta