En dag på stranden

En dag på stranden är ett måste om solen är framme och vindarna är varma. Packa strandväskan och bege dig till någon av stadens centralt belägna stränder/badplatser. Passera gärna Zoegas café & butik på vägen och få med dig en alldeles nymald kaffe ”to-go”.

Gillar du sandstränder? Då ska du prova Tropical Beach eller Fria Bad som är ganska långgrunda och lockar både stora och små till bad. På Tropical Beach vajar palmerna i vinden och ger verkligen en ”utomlands-känsla”. Blir du hungrig? Besök Tropic Bar, restaurangen mitt på stranden.

Tropical Beach

Fria Bad är en av Helsingborgarnas favoritstränder. Här kan vara ganska mycket folk under soliga dagar men stranden är både lång och bred så det finns gott om plats. Vill du inte kliva direkt från sanden till vattnet kan du alltid välja att hoppa i från någon av bryggorna. Ett stenkast från stranden finns flera restauranger och kiosker att välja mellan när det börjar kurra i magen, bland annat Barfota Beach House eller VIA 95.

Tycker du att sand mest är irriterande och något du inte vill ha med dig hem? Prova Gröningen! Förutom en gigantisk gräsmatta som sträcker sig längst havet finns här både trädäck och bryggor. Något för alla alltså. Gröningen ligger på strandpromenaden, strax innan Fria Bad. Skulle du ångra dig och vilja gräva mer tårna i sanden trots allt, så flyttar du alltså bara hundra meter bort. Bra va?

Gröningen

Läs mer...