Äventyr på Kullaberg

Äventyr. Vad sägs om tumlarsafari, bergsklättring, surfing, dykning, skärmflygning, kajak och segling. Eller golf, grottvandring, besök på vingård, fiske, ridning, drakflygning och vandring.Ta en biltur längs med kusten norrut från Helsingborg mot Kullahalvön. Väl framme hittar du de pittoreska fiskelägena Mölle och Arild där du kan njuta av det goda livet. Det vackra läget har genom århundradet lockat konstnärer såväl som badturister.

Längst ut på Kullahalvön ligger naturreservatet Kullaberg med mycket att göra för den aktiva. Vattnet längs kusten är en del av naturreservatet och det marina livet är speciell här då bräckt vatten möter saltvatten. Klippformationerna är mäktiga och mäter vid högsta punkten 187 meter över havet.

Några av de många vandringslederna går till Lars Vilks konstverk Nimis och Arx. Den första är en skulptur av drivved från naturreservatet som vid vissa ställen mäter 100 meter i längd och 25 meter i höjd och den andra är en skulptur av 150 ton stenbumlingar och betong. Känd också är Kullens fyr som ligger på naturreservatets yttersta tipp och är Sveriges högst belägna och ljusstarkaste fyr.

Du kan hyra utrustning såsom fiskespön, drake, inlines, klätterutrustning och undervattenskamera av Hyrsport som ligger i Mölle hamn och har öppet sju dagar i veckan hela sommaren. Mölle ligger 36 km från Helsingborg i Höganäs kommun.

Läs mer om aktiviteterna som anordnas av Kullabergsguiderna.

TIPS! Gör ett stopp på Beredskapsmuseet på väg till Kullaberg. Det är Sveriges enda museum bevarat i en underjordisk försvarsanläggning från andra världskriget. Både häftigt och intressant! Läs mer om Beredskapsmuseet.