Vad vill du uppleva idag?

10 spännande aktiviteter

1. Cykla Kattegattleden

Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled och sträcker sig från Helsingborg hela vägen till Göteborg. Lugn, du behöver inte cykla hela. Om du blir trött är det ofta nära till kollektivtrafik så du kan vila benen på vägen hem. Glöm inte stanna till vid någon av alla mysiga gårdsbutiker eller caféer längs med vägen.
Läs mer om Kattegattleden.

2. Vandra på Kullaleden

Kullaleden är en del av Skåneleden och sträcker sig från Helsingborg via Höganäs och hela vägen runt Kullahalvön till Utvälinge. Bonus är att du har havsutsikt nästan i princip hela vägen! Precis som med Kattegattleden är möjligheterna goda för att vandra en eller flera delsträckor för att sedan åka kollektivt hem igen.
Läs mer om Kullaleden.

3. Klättra på Kullaberg

Många tror att Skåne är platt. Inget kunde vara mer fel. Litar du inte på oss och vill få det bekräftat med egna ögon? Åk till Kullaberg och klättra! Här finns det över 900 leder att välja mellan, men var försiktig. Har du aldrig testat klättring innan rekommenderar vi att du tar Upplev Kullaberg till din hjälp.
Läs mer om klättring på Kullaberg.

4. Åk på tumlarsafari

Tumlaren är den lilla tandvalen som lätt förväxlas med delfinen. Och det är egentligen inte så konstigt – de är slående lika. På Kullaberg kan du åka på Tumlarsafari med Kullabergsguiderna. Hoppa i RIB-båten och förbered dig på en färd som går både på öppet hav och i Kullabergs mystiska grottor!
Läs mer om tumlarsafari.

5. Paddla kajak

Paddla dig runt Kullaberg i din egen takt! Vill du paddla en halv- eller en heldag? Oavsett så får du möjligheten att se Nimis från havet, paddla in vid någon av grottorna och bara njuta av naturen runt den vackra halvön. Hos Kullakajak kan du hyra både kajak och SUP – något för dig?
Läs mer och hyr kajak av Kullakajak.

6. Spela golf

Skåne- Sveriges golfparadis! Här i söder är golfsäsongen lång, men givetvis är den något alldeles extra på sommaren. Regionen runt Helsingborg är en av de mest golftäta i världen, ganska häftigt eller hur? Rengör klubborna, putsa skorna och fixa ordning i bagen. Sedan är det bara att välja en bana och låta drivern göra sitt jobb vid första utslag.
Läs mer om golf i Skåne.

7. Åk till Ven

Ven, den lilla pärlan som förundrar så många! I juni fick Helsingborg en färjelinje som går direkt till Ven från Kungstorget, precis utanför Helsingborg C. Ta med hela familjen och spendera en dag på ön; hyr cyklar, utforska miljön i er takt och stanna till vid någon av alla mysiga butiker eller restauranger.
Se tidtabell för färjan.
Läs mer om Ven.

8. Utmana gänget i minigolf

Inte mycket kan trigga tävlingsinstinkten så mycket som en runda minigolf med kompisgänget eller familjen. Och det är ju dessutom roligt för (nästan) alla åldrar! I Helsingborg finns det en äventyrsgolfbana mitt mellan Gröningen och Fria bad, ett perfekt avbrott i badandet. Bjuder vinnaren på glass?
Mer information och öppettider hos Green Golf. 

9. Åk på fisketur

Ta med hela familjen på en mysig fisketur! Med Rååbåtarna, som avgår från Råå hamn, kan ni välja om vill åka på förmiddagen eller eftermiddagen. Ni kan även hyra spö på båten. Vem drar upp dagens största fångst?
Se tider och boka fisketur hos Rååbåtarna.

10. Segla med Skonaren Nina

Glöm motorbåtar och full fart. Med Skonaren Nina seglar du sakta fram över Öresund, och det finns många turer att välja mellan. Räksegling, en heldagssegling till Ven, Tumlarsafari eller Kräftsegling – vad väljer du?
Se avgångar och boka.